Veelgemaakte fouten tijdens het afrijden

Ga jij binnenkort afrijden? Dan is het slim om je goed voor te bereiden op je rijexamen. Volg dus voldoende rijlessen en wacht met afrijden totdat je rijinstructeur van mening is dat je er klaar voor bent. Daarnaast raden we je aan om met name niet dezelfde fouten te maken als anderen. Samen met Fons Goedhart van Autorijschool Goedhart hebben we de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet.

Verkeerd kijken

De meest gemaakte fout bij rijexamens is onvoldoende of verkeerd kijken. Goed om je heen kijken is essentieel tijdens het autorijden, zeker bij het afslaan. Kijk altijd goed in je spiegels en naar achteren. De examinator let hier nauwkeurig op. Veel mensen zakken omdat ze te weinig kijken of een spiegel vergeten. Let op: overdreven kijken met je hoofd draaien is ook fout! Kijk dus goed rond, maar blijf kalm.

De bijzondere verrichtingen

Tijdens je rijexamen voer je twee bijzondere verrichtingen uit: parkeren, keren en de hellingproef. Maak je hierbij een fout, dan zak je meestal. Dit zijn specialistische onderdelen waar veel mensen moeite mee hebben, mede door de zenuwen. Doe daarom de tussentijdse toets! Haal je hier de bijzondere verrichtingen goed voor, dan hoef je ze op je rijexamen niet meer te doen.

Niet te hard, niet te zacht

Met de auto kun je hard gaan, maar het is belangrijk om de juiste snelheid te hebben in alle situaties. De maximumsnelheid niet overschrijden is meestal geen probleem. Echter, veel mensen zakken omdat ze hun snelheid niet goed aanpassen aan de verkeerssituatie. Denk hierbij aan te laat remmen bij kruispunten of te hard door bochten gaan. In onze rijlessen besteden we veel aandacht aan snelheid, zodat je dit goed leert beheersen.

Positie op de weg

Als bestuurder mag je in principe overal rijden, maar er is altijd maar één juiste plek. Ook dit leer je bij onze rijschool. Een veelgemaakte fout is te dicht langs fietsers of geparkeerde auto’s rijden. Zorg altijd voor voldoende ruimte tussen je auto en andere objecten op de weg. Is er niet genoeg ruimte? Wacht dan even tot je veilig kunt passeren.

Rijlessen in Alkmaar: jouw weg naar het rijbewijs!

Met de rijlessen in de regio Alkmaar van Autorijschool Goedhart leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om te slagen voor je rijexamen. Zij besteden extra aandacht aan de meest gemaakte fouten, zodat jij er klaar voor bent. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een proefles.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *